Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται η διαδικασία παραγωγής από το φρέσκο ψάρι στις έτοιμες κάψουλες Ωμέγα-3; Ο ιδρυτής και διευθυντής, Hogne Hallaråker, λέει περισσότερα για τη διαδικασία παραγωγής της Romega.
Φρέσκο αυγοτάραχο Ρέγγας από τη Νορβηγική ακτογραμμή
Το Romega είναι εκχύλισμα αυγοτάραχου από τη Νορβηγική Ρέγγα ανοιξιάτικης ωοτοκίας. Η Ρέγγα αλιεύεται κατά μήκος της νορβηγικής ακτής και η συγκομιδή μεγάλου όγκου ιχθυοπληθυσμών γίνεται ακριβώς στα ανοικτά των ακτών Møre. Συνεργαζόμαστε με αρκετές παραλαβές ψαριών και είμαστε τυχεροί που έχουμε τις παραλαβές στην άμεση περιοχή του Ørsta. Αυτό μας εξασφαλίζει αλιεύματα Ρέγγας σε μικρές αποστάσεις από την ακτή και άρα πολύ φρέσκο αυγοτάραχο.

Για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα του αυγοτάραχου είναι άριστη, είμαστε πάντα παρόντες στη παραλαβή των ψαριών με την άφιξη του αλιευτικού σκάφους. Λαμβάνουμε τακτικά δείγματα, όπου εξετάζουμε το νερό, το λάδι, το χρώμα και το μέγεθος των κόκκων του αυγοτάραχου. Κατά τη διάρκεια της αλιευτικής περιόδου, εξάγουμε πολλές εκατοντάδες τόνους αυγοτάραχου. Οι ποσότητες αυτές καταψύχονται σε συσκευασίες των 20 κιλών που αποθηκεύονται σε καταψύκτη στην περιοχή.

Ήπια επεξεργασία της πρώτης ύλης
Το έλαιο από το αυγοτάραχο Ρέγγας εξάγεται με μια τεχνολογική διαδικασία που έχουμε αναπτύξει οι ίδιοι στο Ørsta. Αυτή είναι μια πολύ ήπια διαδικασία όπου φροντίζουμε συνεχώς ώστε το προϊόν να μην έρχεται σε επαφή με οξυγόνο ή περιττή θερμότητα. Αυτό το κάνουμε για να διατηρήσουμε το έλαιο Romega όσο πιο φρέσκο γίνεται.
Εμφιαλώνουμε ακολούθως το έτοιμο έλαιο σε δοχεία, τα οποία στη συνέχεια στέλνουμε στον κατασκευαστή της κάψουλάς μας. Στη συνέχεια, τα συσκευασμένα προϊόντα αποστέλλονται στους διανομείς μας σε όλη την τοπική και διεθνή αγορά.