ROMEGA BLOG

5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Romega

Το γεγονός ότι το Romega είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής Ωμέγα-3 λέει πολλά για το προϊόν. Υπάρχουν ακόμα πολλά για τη Romega που δεν είναι εξίσου γνωστά σε όλους. Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι έπρεπε να αναπτύξουμε μια εντελώς νέα μέθοδο παραγωγής για να μπορέσουμε να φτιάξουμε το Romega; Ή ότι το Romega περιέχει Χολίνη; Τώρα θα μάθετε πέντε πληροφορίες που ίσως δεν ξέρατε για το Romega.

1. Το Romega είναι ένα βιώσιμο συμπλήρωμα διατροφής ωμέγα-3

Το Romega είναι ένα μακροπρόθεσμα αειφόρο συμπλήρωμα διατροφής για διάφορους λόγους, αλλά ο βασικός λογος βρίσκεται στην ίδια την πρώτη ύλη. Η Ρέγγα ως είδος ψαριού, βαθμονομείται ως η πιο βιώσιμη πηγή αλιευμάτων και τροφή στην τροφική αλυσίδα παγκοσμίως 1,4, αλλά ένα από τα στοιχεία που κάνει το Romega ακόμα πιο ξεχωριστό είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε το χαβιάρι (αυγοτάραχο) της ίδιας της Ρέγγας.

Το αυγοτάραχο Ρέγγας είναι μια υπολειμματική πρώτη ύλη που κατά την απεντέρωση ή την φιλετοποίηση του ψαριού αφαιρείται. Αυτό σημαίνει ότι το αυγοτάραχο θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως υποπροϊόν και είτε απορριπτόταν είτε χρησιμοποιούταν σε ζωοτροφές. Στο Romega, χρησιμοποιήσαμε αυτή την πρώτη ύλη με έναν εντελώς νέο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διασφαλίζει την αξιοποίηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών της Ρέγγας, ενώ βοηθά επίσης στη βελτιστοποίηση της χρήσης μιας παραδοσιακά σημαντικής διατροφικής πηγής .

Το 2020, κερδίσαμε το βραβείο SIVA για τη συνεισφορά μας στην πράσινη μετάβαση σε έναν κλάδο που κοιτάζει το μέλλον και για τις καινοτομίες που έχουμε αναπτύξει στην παραγωγή της Romega. Η μελλοντική επιτυχία της νορβηγικής βιομηχανίας θαλάσσιας βιοτεχνολογίας στην πραγματικότητα προβλέπεται να συνδέεται με την μεγαλύτερη εστίαση στη βέλτιστη χρήση των βιώσιμων θαλάσσιων υπολειμματικών πρώτων υλών. Το Romega είναι ένα παράδειγμα για το πώς αυτό μπορεί να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο.

2. Το Romega περιέχει φυσική Χολίνη

Το Romega περιέχει από την φύση του, την σημαντική θρεπτική ουσία Χολίνη, κυρίως με την μορφή Λυσο-φωσφατιδυλχολίνης η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ο προνομιούχος φορέας DHA στους υποδοχείς του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (ΒΒΒ) για την ενεργό μεταφορά του DHA στον εγκέφαλο. Η Χολίνη συμβάλλει κυρίως στον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.

Το σώμα χρησιμοποιεί Χολίνη στη διαδικασία του μεταβολισμού των λιπιδίων. Εξίσου σημαντική η συμβολή της Χολίνης στον φυσιολογικό κύκλο της ομοκυστεΐνης στο σώμα. Η ομοκυστεΐνη μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία περισσότερης χοληστερόλης στο αίμα (LDL) από ό,τι είναι επιθυμητό.

Ευεργετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με πρόσληψη τουλάχιστον 82,5mg Χολίνης. Τέσσερις κάψουλες Romega περιέχουν περίπου 84mg Χολίνης.

3. Το Romega αναπτύσσεται με ιδιόκτητη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογία.

Το αυγοτάραχο Rέγγας είναι μια εκπληκτική πρώτη ύλη, και ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε συμπληρώματα διατροφής στο παρελθόν; Τα εκχυλίσματα αυγοτάραχου Ρέγγας δεν συμπεριφέρονται όπως τα τυπικά ιχθυέλαια και επομένως απαιτείται μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την επεξεργασία της νωπής πρώτης ύλης. Εάν χρησιμοποιηθούν οι κλασικές τεχνικές για την εξαγωγή του κλάσματος λίπους από το αυγοτάραχο, τότε θα παραληφθεί μια παχύρρευστη λιπαρή μάζα που θα είναι δύσκολο να αποκολληθεί από τα τοιχώματα του μηχανολογικού εξοπλισμού επεξεργασίας.

Χάρη στις έρευνες στα εργαστήρια της Arctic Bioscience στο Ørsta, ανακλύψαμε μια νέα μέθοδο για την εξαγωγή των λιπαρών ουσιών του αυγοτάραχου, ώστε να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα. Η μέθοδος επεξεργασίας είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και επιτρέπει με ευγενή τεχνική εκχύλισης, το προϊόν να μην έρχεται σε επαφή ούτε με οξυγόνο ούτε με περιττή θερμότητα. Έτσι καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το λάδι Romega όσο πιο φρέσκο γίνεται χωρίς να θίξουμε τα θεροευαίσθητα πολύτιμα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 (DHA, EPA).

4. Το Romega είναι το αποτέλεσμα 20 και πλέον ετών έρευνας για τα λιπίδια

Η καινοτομία πίσω από το Romega έχει αναπτυχθεί με βάση το μεγάλο εύρος ειδικοτήτων που διαθέτουμε εντός του πεδίου εφαρμογής. Τόσο η χημεία όσο και η φυσιολογία, η βιολογία, η φυσική και η τεχνολογία είναι σημαντικές με τον δικό τους τρόπο. Διαθέτουμε επίσης ένα ερευνητικό περιβάλλον διεθνούς επιπέδου, το οποίο είναι αρκετά ιδιαίτερο στην περιοχή μας. Το Romega είναι το αποτέλεσμα πάνω από 20 ετών έρευνας για τα λιπίδια, μεγάλο μέρος της οποίας έχει λάβει χώρα στο Ørsta στο Sunnmøre.

5. Το Romega μπορεί να είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για εγκύους

Το Romega περιέχει τρεις φορές περισσότερο DHA από το EPA και είναι μια πλούσια πηγή DHA. Η υψηλή περιεκτικότητα σε DHA σημαίνει ότι το Romega μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική για εσάς που είστε έγκυος. Η ανάγκη για Ωμέγα-3 αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή το έμβρυό σας χρειάζεται το Ωμέγα-3 λιπαρό οξύ εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ -σε συντομογραφία DHA. Το έμβρυο αναπτύσσεται γρήγορα και το DHA συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των ματιών και του εγκεφάλου του τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η παρουσία του DHA σε Φωσφολιπιδική μορφή (PL-DHA) όπως δηλαδή αφθονεί στο μητρικό γάλα και με την ίδια αναλογία DHA/EPA 3/1, καθιστούν το Romega ένα ανώτερο συμπλήρωμα διατροφής Ωμέγα-3 για την κάλυψη των αναγκών θρέψης της μητέρας και του παιδιού.

Οι Υγειονομικές αρχές συνιστούν στις έγκυες γυναίκες να λαμβάνουν τουλάχιστον 200 mg DHA ημερησίως. Δύο κάψουλες Romega περιέχουν 320 mg DHA.

 

*) A beneficial effect for the brain and vision is achieved with a daily intake of 250 mg DHA, and for the heart a daily intake of 250 mg DHA and EPA. Two capsules of Romega give you this.

1. Lindahl, H. (2020). Check which food is best for the environment at Fremtiden.no. Retrieved 04.02.21 from https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/sjekk-hvilken-mat-som-er-best-for-miljoet.html

2.  Frivoll, Åge: oxidative stress in Store medical encyclopedia at snl.no. Retrieved 4 February 2021 from

3.  Pedersen, Bjorn; Text from Store norske lexikon (2005-2007): cellular respiration in Store norske lexikon at snl.no. Retrieved 4  February 2021 from  https://snl.no/celle%C3%A5nding

4. Ekern, Y. (2019) This is the world’s most sustainable fish food from Fremtiden.no. Retrieved 09.02.21 from https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/dette-er-verdens-mest-barekraftige-fiskemat.html

Share This :
Facebook
Twitter
LinkedIn

Related Blog & Article

Scroll to Top