ROMEGA BLOG

Εμπειρίες με Ωμέγα-3 από αυγοτάραχο Ρέγγας

Αναρωτιέστε πώς καταλήξαμε με πρώτη ύλη το αυγοτάραχο Ρέγγας για το Romega; Ο ιδρυτής, Hogne Hallaråker, εξακολουθεί να λέει για τις εμπειρίες που προέκυψαν κατά την ανάπτυξη ενός συμπληρώματος διατροφής από αυγοτάραχο Ρέγγας.

Η επιστήμη που περιβάλλει την παραγωγή εκχυλίσματος αυγοτάραχου Ρέγγας

Τα εκχυλίσματα αυγοτάραχου Ρέγγας δεν συμπεριφέρονται όπως τα τυπικά ιχθυέλαια, επομένως απαιτείται μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την επεξεργασία της πρώτης ύλης αυγοτάραχου Ρέγγας. Εάν χρησιμοποιηθούν οι κλασικές τεχνικές για την εξαγωγή του κλάσματος του λίπους από το αυγοτάραχο, θα εξαχθεί μια παχύρρευστη πάστα η οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τις επιφάνειες των μηχανημάτων επεξεργασίας. Χάρη στις μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο της Arctic Bioscience στην Ørsta, εφαρμόστηκε μια νέα καινοτόμος τεχνολογία για την εξαγωγή των λιπαρών ουσιών του αυγοτάραχου, με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακαμφθεί το παραπάνω πρόβλημα.

Patent on Romega

Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία παραγωγής

Αυτή η πολύ ήπια μέθοδος εξαγωγής των λιπαρών ουσιών από το αυγοτάραχο ήταν τόσο αποτελεσματική που αποφασίστηκε η κατοχύρωσή της. Επομένως, το Romega κατασκευάζεται με εσωτερικά αναπτυγμένη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία παραγωγής, η οποία μας διακρίνει από πολλούς άλλους κατασκευαστές και χονδρεμπόρους στην αγορά Ωμέγα-3. Αφού βελτιστοποιήσαμε τη διαδικασία παραγωγής, ήμασταν ελεύθεροι να συνεχίσουμε την έρευνα για τα αποτελέσματα των εκχυλισμάτων αυγοτάραχου Ρέγγας, στην υγεία.

Μελέτη της πρόσληψης λιπαρών οξέων από το αυγοτάραχο Ρέγγας

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Bergen στην Νορβηγία, έδειξε ότι η κατανάλωση του εκχυλίσματος αυγοτάραχου Ρέγγας αυξάνει τα επίπεδα σημαντικών Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό (1) . Αυτή η μελέτη έδειξε ότι τα λιπαρά οξέα από το εκχύλισμα αυγοτάραχου Ρέγγας εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος των ανθρώπων.

Το έλαιο Ρέγγας συσκευάζεται σε κάψουλες.

Πριν από τη διεξαγωγή αυτής της μελέτης, το crude λάδι Ρέγγας προωθείτο εμπορικά σε μεγάλα βαρέλια των 45 Kg σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως συστατικό σε προϊόντα διατροφής. Τώρα συσκευάζεται και προσφέρεται το προϊόν σε μικρές κάψουλες.

Eνα νέο Brand

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης και τα θετικά σχόλια που λάβαμε από τους πελάτες μας στο εξωτερικό, δημιουργήσαμε το δικό μας συμπλήρωμα διατροφής στη Νορβηγία. Δώσαμε σε αυτό, το εμπορικό όνομα Romega® – Αποτέλεσμα μιας έρευνας παγκόσμιας κλάσης.

Founder of Romega Hogne Hallaråker

Written by Hogne Hallaråker
Gründer and subject manager for Romega.

1) Bjørndal, B et al. (2014). Phospholipids from herring roe improve plasma lipids and glucose tolerance in healthy, young adults. Lipids Health Dis., 13:82
Share This :
Facebook
Twitter
LinkedIn

Related Blog & Article

Scroll to Top